Kisahku mohdzaki.com My Story

Yess!!! Verify Pin Google Adsense Sudah Sampai

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah segala puji bagi Allah swt Tuhan pencipta sekian alam. Perkara yang paling ditunggu – tunggu oleh blogger yang monetize menggunakan adsense adalah surat verify pin akaun yang kebiasaannya dihantar melalui pos ke alamat semasa kita daftar akaun. Ini pengalaman akaun adsense bagi blog personal saya sendiri yang telah lulus […]

mohdzaki.com My Review My Story

Dapatkan 5 Simkad Mobile Unifi PERCUMA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kali ini saya nak kongsikan berkenaan promosi kaw kaw daripada Telekom Malaysia (TM) yang mana mereka cuba untuk target mobile user. Sebelum ini kita pernah dengan berkenaan webe yang mana datanya adalah unlimited dan tathering dihadkan 10GB sahaja dengan harga yang berpatutan. Namun kali ini TM secara besar besaran telah […]

Buat Duit My Story Tips

Buat Duit Dengan Facebook Instant Article

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah semoga kalian semua sihat sejahtera dan sentiasa berada dalam lingkungan kasih sayang Allah swt pencipta sekalian Alam. Kali ini saya ingin kongsikan pada anda semua berkenaan peluang yang mana semua orang harus dan sepatutnya tahu cara mudah untuk mendapatkan sumber pendapatan tambahan yang sangat mudah melalui platform facebook. Bagaimana […]

Buat Duit mohdzaki.com My Story Tips Tips Online

Cara Mudah Daftar Facebook Instant Article

Assalamualaikum dan salam sejahtera.  Moga sahabat pembaca semua sihat sentiasa. Seperti yang dimaklumkan dalam entri yang lepas, saya akan tulis berkenaan cara atau langkah mudah untuk daftar Facebook Instant Articles. Apa yang perlu sebelum pendaftaran dibuat adalah : 1. Anda perlu ada domain sendiri yang mana boleh dibeli di namecheap.com atau serverfreak , nama domain terpulang […]

Blogger My Story Tips Tips Blogger

Cara Mudah Redirect Blogger ke Domain.com dengan Namecheap

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua cara mudah redirect blog yang menggunakan platform blogger kepada domain name anda sendiri. Tetapi cara yang saya ingin kongsikan hanyalah untuk pembeli domain melalui namecheap.com sahaja. Kalau korang nak beli kat namecheap.com saya sarankan pembayaran dibuat menggunakan paypal lagi mudah. Kalau nak guna […]

My Story Scam Alert

Panggilan Scammer daripada Nombor +01

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kali ini saya ingin kongsikan panggilan scammer yang ingin memperdayakan sesiapa yang leka dan mudah terpengaruh dengan tipu daya mereka. Taktik yang mereka gunakan adalah mendail pemilik – pemilik nombor dalam senarai mereka dengan menggunakan nombor +01 di mana bila kita angkat suara operator akan bercakap dengan memaklumkan bahawa kita […]

My Story Scam Alert

Dapat Call Daripada Nombor 03-2726 1257 – Promote Plan Haji dan Umrah

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada jam 12.38pm 10 Oktober 2017 (selasa) tetiba je dapat panggilan daripada nombor 03-2726 1257 atau 0327261257. Saya dengan ringan tangannya terus pick up dan menjawab panggilan tersebut katanya mewakili daripada Bank Islam. Diperkenalkan diri nama sekian dan ingin bercakap dengan saya, biasalah diaorang akan tanya kita kerja apa, dah kahwin […]

My Story

Dapat Call Daripada Bank Islam Nombor 03-2023-3800 – Promote Plan Perlindungan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali saya nak kongsikan sedikit pengalaman apabila telah dapat panggilan daripada telemarketer seperti nombor ini 03-20233800. Pada 18 Julai 2017 jam 2.44 pm saya dapat panggilan dengan memperkenalkan dirinya sebagai Omar promote pakej perlindungan sebanyak RM27.00 sebulan. Panggilan disambut baik dan menyatakan bahawa ada related dengan bank islam kerana saya adalah […]

My Story

Kisah Saya Pilih Kredit Kad yang Terbaik

Assalamualaikum semua, semoga anda semua dalam keadaan bahagia sentiasa. Kali ini saya nak kongsikan kisah bagaimana saya nak buat perbezaan dalam pemilihan kredit kad yang terbaik. Saya sebenarnya tak pernah melanggan mana – mana kredit kad kecuali pada awal tahun 2017 terdapat seorang prmoter cuba approach wife saya supaya apply kredit kad satu. Bila dimaklumkan […]

Blogger My Story

Siap Sudah Kemaskini Theme Blogspot Nurulhayati Ramli

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah segala puji bagi Allah Tuhan sekian alam. Dengan izin Allah swt dapat juga saya kemaskini atau orang panggil make up blogspot dengan menukar theme yang lebih cun melecun untuk blog www.nurulhayatiramli.blogspot.com . Blog ini adalah blog perkongsian aktiviti kehidupan seharian dan juga tips untuk ibu – ibu terutamanya ibu […]

mohdzaki.com My Story

Bermulanya Sebuah Blog Peribadi – mohdzaki.com

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah… Syukur kepada Allah swt akhirnya blog peribadi ini berjaya juga saya tulis dan update mudah – mudahan saya diberi kekuatan untuk terus menulis dan berkongsi dengan semua pembaca blog ini. Mohon semua doakan saya terus menerus diberi kekuatan untuk terus berkongsi dan diberikan kesihatan yang berpanjangan. Amin… Sejak sekian lama saya menanam […]