Scammer Guna Teknik Request 1 Sen Buat Pengguna BigPay Apps, Hati – Hati Semua

Scammer Guna Teknik Request 1 Sen Buat Pengguna BigPay Apps, Hati – Hati Semua

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Kali ini saya nak kongsikan satu perkongsian dari rakan facebook bernama Al Irfan Jani berkenaan Scammer di platform BigPay Apps agar semua pengguna lebih berhati – hati daripada terkena scam. Almaklumkan zaman sekarang ada sesetengah individu inginkan jalan pintas dalam mendapatkan wang dengan cara tak lain adalah mengambil duit orang dengan cara tak betul.

Alkisahnya bermula tadi ada 1 sen money request dari orang yang aku tak kenal. Cherris nama dia, melalui apps BigPay.

Aku ignore kejap, sebab nak tanya dulu dengan admin BigPay siapa Cherris ni.
 
 
Dalam chat, admin BigPay warning aku hati-hati. Dia suruh reject money request tersebut. Nampak aje 1 sen, skittt je kan. Tapi 1 sen ni akan parah gila. Sebab 1 sen ni akan jadi 1st transaction for approval. Kalau duit 1 sen ni go through, duit baki kita yang lain semua akan licin dikebas.
 
Admin pesan lagi, tak lama lagi aku akan dapat call/whatsapp dari seseorang, dan sila block orang itu segera.
 
Rupanya, sejak 10 July sindiket ni terjadi. Becareful, guys. https://bit.ly/bigpayscam
 
Uish, sekali betul weh. Tak lama lepas tu, memang ada orang aku tak kenal whatsapp aku. Terima kasih banyak-banyak kat admin BigPay.
 
 
Nombor dia 011-25383610. Nama dia Muhamad Ismail (nama samaran dia je ni). Check kat TrueCaller, sebbaik ada info mamat ni Scammer. Done blocked and report.
 
Ok, itu je cerita dia. Jangan tunggu aku rugi 100k baru cerita ni nak viral ya (balance pun RM12). Baik beringat lah korang.
 
P.s: aku buat post ni supaya in future siapa nak siasat nombor fon dia ni, akan jumpa posting aku. Share. Share. Share.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 9