Scammer SRS Mobile Topup Myprepaid2u

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Kali ini saya ingin kongsikan sedikit pengalaman yang agak mengerikan tetapi Alhamdulillah terlebih dahulu kerana saya lebih awal telah tahu bahawa orang yang cuba nak scam saya adalah seorang scammer. Nak tahu kaedah awal sama ada orang tersebut scammer atau tidak gunalah kaedah mudah semak akaun penipu online. Ini number adalah scammm!!! 0172511821 atau 017-2511821.

Seperti biasa sebelum ni pernah dicuba beberapa kali tetapi saya tidak melayannya. Almaklumlah telefon telah saya tukar dan semua rekod wassap telah hilang dan bagi nombor yang tidak disimpan pasti akan keluar new wassap numbor .

Alhamdulillah sekali lagi kerana saya terselamat daripada scammer. Permulaannya adalah daripada wassap yang memaklumkan bahawa semua pembayaran Bil menggunakan Topup SRS Myprepaid2u Mobile Server akan mendapat 3%. Beliau memaklumkan bahawa dirinya adalah Muhaimin yang mana terus terlintas dikotak pemikiran bahawa dia adalah tuan punya kepada Sistem Myprepaid2u dan kita kalau tak teragak – agak pasti akan terpedaya kerana seronok apabila tuan punya sistem nak update untuk kita 3% setiap bill yang dibayar melalui SRS Myprepaid2u.

Dan beliau meminta saya semak dalam akaun agen di apps Agent Info dan saya memaklumkan bahawa tiada sebarang perubahan dan beliau akan update sekali agi dan minta saya semak jika tidak dapat sila tukar password kepada password normal 1234aaaa untuk update semua percent. Saya tak berapa layan. Namun beliau cuba kaedah kedua iaitu request new password pada bahagian Forget Password, bagaimana dia buat saya tak pasti dia request bagi pihak saya. Dan dia minta saya fowardkan sms yang dihantar bagi request new password ke nombor yang saya daftar untuk login akaun myprepaid2u.

Tunggu punya tunggu dapat sms berkenaan new password dan dalam sms tersebut akan dapat 8 digit new password dan link ebook panduan dan turut dinyatakan password tidak boleh diberi kepada sesiapa termasuk admin. Ermmmm.. dalam hati terus terfikir adakah perlu bagi atau tidak. Ambik masa kejap fikir dan tidak reply wassap beliau. Kerana ayatnya sangat membuatkan kita tak fikir panjang iaitu “forward sms sekarang” huhuhuhu…

Sebelum hantar sms saya edit sedikit password dan terus hantar kepadanya dan dapat sms lagi nampaknya beliau request lagi sekali sampailah tiga kali, nampaknya usaha beliau tidak mudah putus asa. Ketiga – tiga password tersebut saya edit..hihihi Maaf yeaa scammer jika tuan punya badan terbaca. Sampailah akaun saya tak boleh nak login..hahaha mungkin suspend kot bila saya cuba request password sendiri belum berjaya. Takpe saya bersabar dan terus menunggu respond daripada admin Myprepaid2u.

Kenapa beliau cuba scam saya itu saya tidak pasti, yang pasti dalam akaun SRS TOPUP Myprepaid2u saya hanya ada RM3.875 sahaja bukannya beribu riban. dan kenapa boleh berlaku mungkin system SRS Myprepaid2u ada kelemahan di mana pihak ketiga boleh request forget password bagi orang lain kebiassannya untuk request password adalah perlu menggunakan nombor yang digunakan untuk login sistem agen. Mungkin pihak admin perlu upgrade sistem untuk lebih baik dan lagi selamat pada masa akan datang dan sudah pasti fraud atau scam seperti ini tidak berulang lagi.

Diingatkan juga bagi agen, dealer, master dealer atau mini server topup SRS mana – mana khususnya Myprepaid2u ingat pesan awal – awal daripada Admin bahawa password tidak boleh diberitahu kepada sesiapa termasuk admin. Fikir  – fikirkanlan di atas kelemahan sistem dan kelemahan diri sendiri mana – mana pihak akan cuba ambil kesempatan. Saya berharap perkongsian ini dapat membantu anda dan memberi manfaat kepada semua agar lebih berhati – hati dan dijauhkan sama sekali daripada terlibat sebagai scammer atau terkena scam oleh scammer.

Sila kongsikan artikel ini semoga bermanfaat.

Continue Reading

Pernah Dapat Call Scam daripada Nombor +01

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

 

Kali ini saya ingin kongsikan panggilan scammer yang ingin memperdayakan sesiapa yang leka dan mudah terpengaruh dengan tipu daya mereka. Taktik yang mereka gunakan adalah mendail pemilik – pemilik nombor dalam senarai mereka dengan menggunakan nombor +01 di mana bila kita angkat suara operator akan bercakap dengan memaklumkan bahawa kita mempunyai tunggakan hutang dengan pihak Bank. Sebagai contoh semasa saya angkat nombor tersebut maklumkan saya ada tunggakan dengan pihak AMBANK. 

Mereka minta kita call pihak bank dengan nombor yang diberikan untuk mengetahui dengan lebih lanjut, dari situlah bermulanya drama yang telah dirancang oleh pihak scammer. Tetapi saya dah sedar akan taktik scammer so saya tak layan dan hanya dengar apa yang opeator tu maklumkan. Dari siniilah tanpa sedar mereka akan menyatakan kita terlibat dalam kes jenayah dan melibatkan polis di sesuatu kawasan. Kena call pihak polis pulak dan untuk pastikan semua maklumat kita selamat dan kita perlu transfer duit daripada setiap akaun bank kita ke suatu akaun khas yang disediakan oleh pihak bank yang dimaklumkan atau mungkin untuk selesaikan kes dengan mudah kita perlu bayarkan pada mereka.

Dari situlah mereka akan dapat duit daripada mangsa, sebagai contoh boleh baca kes kawan saya yang hampir – hampir terkena dengan pihak scammer ini.

Kalau dah dapat panggilan tersebut dan terangkat panggilan seperti di atas cepat – cepat buat laporan polis untuk mengelak sebarang kejadian yang tidak diduga pada masa hadapan.

 

 

Sila sharekan perkongsian ini semoga dapat membantu lebih ramai lagi terutamanya rakyat malaysia sedar dan terselamat daripada scammer yang semakin berleluasa.

Continue Reading

Dapat Call Daripada Bank Islam Nombor 03-2023-3800 – Promote Plan Perlindungan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali saya nak kongsikan sedikit pengalaman apabila telah dapat panggilan daripada telemarketer seperti nombor ini 03-20233800. Pada 18 Julai 2017 jam 2.44 pm saya dapat panggilan dengan memperkenalkan dirinya sebagai Omar promote pakej perlindungan sebanyak RM27.00 sebulan.

Panggilan disambut baik dan menyatakan bahawa ada related dengan bank islam kerana saya adalah pengguna setia yang memakai kad debit bank islam dan saya juga terpilih mendapat offer yang jarang – jarang orang lain dapat. Huhuhu… macam menarik je kan…

Dalam hati terus terkata ni mesti insurans ni…nak promote jelah tuh..huhuhu…diam tanpa terkata apa – apa biar je si telemarketer tu cerita…jika saya dapat call daripada nombor 03-xxxx xxxx camni saya akan kata tidak berminat…jika diaorang kata takpe saya nak minta masa untuk explain sedikit berkenaan offer tu saya bagi je.. tetapi last sekali saya akan kata tak berminat. Insya Allah diaorang pun akan faham sememangnya alasannya adalah sukar untuk dipercayai melalui talian…

Yeaaa meraka ada maklumat kita seperti nombor telefon, IC dan Nama Penuh…IC mungkin pihak third party bagi tak penuh tetapi nombor telefon dan nama mesti sama sebab dalam mana – mana form yang anda beli atau signup sesuatu seperti buka akaun bank, kad kredit, kad debit kat dalam borang tu dah mention pihak bank dibenarkan memberi maklumat pada third party.. So korang nak marah pun tak guna sebab korang sendiri yang sign dan agree dalam borang tuh…

So.. solution nya senang je..korang jangan gelabah bila dapat call seperti ini daripada telemarketer..layan je…dan kalau boleh dari awal – awal lagi cakap maaf saya tak berminat dengan produk yang nak dioffer..kalau dia nak cerita jugak boleh terpulang pada anda tetapi harus diingat last sekali diaorang akan guna ayat “close sale” contohnya encik berminat, encik nak ambik pakej yang mana, encik setuju dengan pakej ini..di sini ramai yang tersangkut..sebaiknya anda tanam terus dalam minda anda siap siap..maaf saya tidak berminat.. Insya Allah perbualan tersebut tidak tegang urat dan marah – marah…macam dalam video yang tersebar kat youtube kan…

So layanlah panggilan elok – elok nak kata scam tu tak juga sebab diaorang pun nak promote produk mereka juga…okeh…

Continue Reading