Beli Handphone Huawei P10 Plus – Suatu Pilihan Yang Giler

Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya doakan pembaca sekalian sihat sentiasa dan terus bermotivasi dalam menjalani kehidupan seharian.

Bercerita bab guna telefon adalah suatu cerita harian bagi pengguna tegar android atau OS Iphone. Kali ni saya nak kongsikan berkenaan pilihan giler yang saya telah buat untuk mendapatkan telefon yang berpuas hati dari segi specification untuk kegunaan harian yang multi tasking.

Continue Reading

Mobile Number Portability (MNP) Reject Code @ MNP Reject Code SP

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Uiks pasai perrr tajuk orang putih pulak nih…haaa jangan pelik…ini adalah maklumat berkenaan MNP Reject Kod..Sebab apa aku nak post benda ni sebab aku nak jadikan ia sebagai rujukan aku sendiri bila aku nak daftar User ONEXOX, senang kalau ada rejected je..tengok kod error kat sini. Insya Allah sangat membantu dan jikalau korang nak share silakan atau nak copy ambik je sebab aku pun copy juga dari web lain..ingat rujukan tu letaklah at least blogger lain tak hentam korang… Chaiyoook…

Continue Reading

Nasihat 19 Jangan Apabila Melanggan Takaful

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ini adalah perkongsian yang menarik dari sahabat facebook Tuan Afyan Mat Rawi berkenaan Takaful yang ramai orang tak ambik tahu dan tak cuba untuk memberi tahu bagi mereka yang dah tahu. Bagi saya perkongsian ini sangat membantu dalam membuat keputusan dan menilai plan takaful yang sesuai dengan kehidupan kita sendiri. Apa yang penting baca dan hadamkan 19 JANGAN apabila melanggan takaful beikut:

Continue Reading

Cara Mudah Untuk Buat Direct Link Whatsapp Tanpa Save Nombor Telefon

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali saya nak kongsi dengan anda semua bagaimana untuk buat link whatsaap tanpa perlu customer simpan nombor telefon dengan cara yang sangat mudah. Mungkin artikel seperti ini pernah dikongsi oleh orang lain, namun bagi saya teknik ini mudah dan sangat bagus untuk penjual – penjual online bagi menarik pelanggan untuk membeli.

Continue Reading

Kisah Saya Pilih Kredit Kad yang Terbaik

Assalamualaikum semua, semoga anda semua dalam keadaan bahagia sentiasa.

Kali ini saya nak kongsikan kisah bagaimana saya nak buat perbezaan dalam pemilihan kredit kad yang terbaik.

Saya sebenarnya tak pernah melanggan mana – mana kredit kad kecuali pada awal tahun 2017 terdapat seorang prmoter cuba approach wife saya supaya apply kredit kad satu.

Continue Reading