Masalah Untuk Justify Ayat di WordPress

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Kali ini saya nak kongsikan satu masalah dan penyelesaiannya bagi pengguna blog wordpress terutamanya untuk justify ayat. Seperti yang anda semua ketahui dalam basic theme wordpress yang anda install itu tiada fungsi justif kan, yang ada hanya leff, center dan right.

Bagi pengguna yang ingin sentiasa kelihatan ayat tulisan yang ditulis itu sentiasa kemas pasti tak senang duduk untuk justify kan ayat tersebut. Saya juga orang yang sama, setelah saya cari maklumat terjumpa cara mudah untuk justify yang mana anda boleh install plugin “TinyMCE Advanced”.

Cara install mudah sahaja macam install plugin – plugin yang lain, anda hanya perlu search sahaja nama plugin TinyMCE Advanced dan klik install dan terus aktifkan. Apa lagi anda terus boleh guna dan cantikkan ayat dalam penulisan blog korang… tak percaya tengok semua post blog saya ada justify..hahahaha…

Selamat menjustify blog korang semoga cantik dan saya harap perkongsian ini memberi manfaat untuk kalian semua…Jika berguna sila sharekan untuk pengguna wordpress yang lain.

Saya doakan pembaca semua sentiasa dalam rahmat Tuhan sekelian alam.

Continue Reading