Dapatkan 5 Simkad Mobile Unifi PERCUMA

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Kali ini saya nak kongsikan berkenaan promosi kaw kaw daripada Telekom Malaysia (TM) yang mana mereka cuba untuk target mobile user.

Sebelum ini kita pernah dengan berkenaan webe yang mana datanya adalah unlimited dan tathering dihadkan 10GB sahaja dengan harga yang berpatutan. Namun kali ini TM secara besar besaran telah melancarkan produk baru Mobile Unifi untuk menjadi pesaing kepada mobile prepaid daripada telco besar yang lain.

Continue Reading

Buat Duit Dengan Facebook Instant Article

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Alhamdulillah semoga kalian semua sihat sejahtera dan sentiasa berada dalam lingkungan kasih sayang Allah swt pencipta sekalian Alam.

Kali ini saya ingin kongsikan pada anda semua berkenaan peluang yang mana semua orang harus dan sepatutnya tahu cara mudah untuk mendapatkan sumber pendapatan tambahan yang sangat mudah melalui platform facebook. Bagaimana cara untuk mendapatkan pendapatan melalui facebook ini???? Ini persoalan yang sering ditanya oleh orang ramai di luar sana. 

Continue Reading

Cara Mudah Redirect Blogger ke Domain.com dengan Namecheap

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua cara mudah redirect blog yang menggunakan platform blogger kepada domain name anda sendiri. Tetapi cara yang saya ingin kongsikan hanyalah untuk pembeli domain melalui namecheap.com sahaja. Kalau korang nak beli kat namecheap.com saya sarankan pembayaran dibuat menggunakan paypal lagi mudah. Kalau nak guna visa/ mastercard pastikan aktif dulu untuk online transaksi kalau tak pasti tidak lepas punya.

Continue Reading

Panggilan Scammer daripada Nombor +01

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Kali ini saya ingin kongsikan panggilan scammer yang ingin memperdayakan sesiapa yang leka dan mudah terpengaruh dengan tipu daya mereka. Taktik yang mereka gunakan adalah mendail pemilik – pemilik nombor dalam senarai mereka dengan menggunakan nombor +01 di mana bila kita angkat suara operator akan bercakap dengan memaklumkan bahawa kita mempunyai tunggakan hutang dengan pihak Bank. Sebagai contoh semasa saya angkat nombor tersebut maklumkan saya ada tunggakan dengan pihak AMBANK. 

Continue Reading

Dapat Call Daripada Nombor 03-2726 1257 – Promote Plan Haji dan Umrah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pada jam 12.38pm 10 Oktober 2017 (selasa) tetiba je dapat panggilan daripada nombor 03-2726 1257 atau 0327261257. Saya dengan ringan tangannya terus pick up dan menjawab panggilan tersebut katanya mewakili daripada Bank Islam. Diperkenalkan diri nama sekian dan ingin bercakap dengan saya, biasalah diaorang akan tanya kita kerja apa, dah kahwin ke belum, umur berapa dan selepas itu mereka akan memberi maklumat berkenaan plan Haji dan Umrah khas untuk pengguna Bank Islam yang mana benefitnya boleh dimasukkan dalam akaun bank atau tabung haji.

Continue Reading

Kisah Saya Pilih Kredit Kad yang Terbaik

Assalamualaikum semua, semoga anda semua dalam keadaan bahagia sentiasa.

Kali ini saya nak kongsikan kisah bagaimana saya nak buat perbezaan dalam pemilihan kredit kad yang terbaik.

Saya sebenarnya tak pernah melanggan mana – mana kredit kad kecuali pada awal tahun 2017 terdapat seorang prmoter cuba approach wife saya supaya apply kredit kad satu.

Continue Reading